Pollastre a la sal de la Dolors

Recordo el dia que la meva germana Dolors va fer aquest plat per primer cop i com vam riure per fotre la llimona pel cul al pollastre.
  • 1 Pollastre sencer
  • 1 Llimona
  • Branques de farigola
  • Sal gruixuda


Comprar pollastre sencer i que el netegin per dins.

Precalentem el forn a 180º.

Tallem la llimona en dues meitats la fiquem a dins juntament amb unes branques de farigola. Amb la pell del pollastre tanquem el forat i ho agafem amb escuradents.

Posem la sal en un bol i la mulem una miqueta per a poder fer com una pasta. En una safata de forn posem una capa d’1 cm d’aquesta sal. Ho posem en una safata de forn i ho cobrim completament amb la resta de sal. Ho posem al forn durant 1 hora i dos quarts.

Quan ho treiem hem de trencar la crosta de sal amb un ganivet i una mà de morter.

També es poden posar altres herbes, panses, pinyons, etc a l’interior del pollastre.

Comentarios