Pollastre de tàper


Doncs aquest és un àpat de tàper que faig cada setmana per dinar a l'oficina. Fàcil, molt fàcil i baratet. Evidentment, també serveix per fer un diumenge a casa quan ve gent, de fet, la gent flipa amb el resultat i es pensen que porta més feia. Això sí, si ho feu un diumenge, acompanyeu-lo d'un cava fresquet, fa més goig.
Anem per parts, ingredients:


  • 4 Cuixes de pollastre (una per persona)
  • 6 tomàquets oberts per la meitat
  • Una ceba trossejada
  • 6 alls
  • Unes 12 ametlles crues
  • Oli, sal, pebre i herbes vàries
  • Un raig de vi blanc o cervesa
  • Si teniu panses o orellons, fiqueu-los també


A una plata de forn amb un raig d'oli al fons posem la ceba trossejada al fons, els alls i ametlles i posem les cuixes de pollastre al damunt. Al voltant posem els tomaquets partits. Hi tirem un raig d'oli pel damunt i un rajolí de vi blanc o cava o cervesa. Tot ben salpebrat i amb herbetes de la terra pel damunt: romaní, farigola, llorer, orenga...
Ho posem al forn ja preescalfat a 190-200 graus i ho deixem uns 40 minuts.
Un cop el tenim fet, reservem el pollastre i fem una salseta amb la resta d'ingredients i el suquet q ha tret el pollastre, tot al turmix. Si queda molt espès, reduïu una mica del vi a part i l'afegiu.
Ho emplatem amb la salsa pel damunt.
Jo, pel tàper, o desosso i ho tallo a trossets, queda collonut, al dia següent és com dinar a casa.

_____

Este es un menú de tuper que hago cada semana para llevar a la oficina. Fácil, muy fácil y barato. Evidentemente, también sirve para hacer un domingo cuando viene gente a comer a casa, de hecho, la gente flipa con el resultado y se piensan que lleva mucho más trabajo. Eso sí, un domingo hay que acompañarlo de un cava bien fresquito!
Ingredientes:

  • 4 muslos de pollo (una por persona)
  • 6 tomates abiertos por la mitad
  • Una cebolla troceada
  • 6 ajos
  • Unas 12 almendras crudas
  • aceite, sal, pimienta y hierbas varias
  • Un chorro de vino blanco o cerveza
  • Si tenéis pasas o orejones, echadlos también
En una bandeja para hornear, le echamos un chorro de aceite y ponemos la cebolla troceada al fondo, los ajos y las almendras. Ponemos los muslos de pollo encima y los tomates partidos alrededor. Echamos un chorrito de aceite por encima y el vino blanco (o cava, o cerveza). Todo bien salpimentado y con hierbas mediterráneas por encima: romero, tomillo, laurel, orégano, ...
Lo metemos en el horno precalentado a 190-200º y lo dejamos cocinar unos 40 minutos.
Una vez hecho, reservamos el pollo y hacemos una salsita con el resto de ingredientes y el jugo que ha soltado el pollo, todo al turmix.

Comentarios