La musaka de la cosina Núria

A mi no m'agradava la musaka fins que no vaig tastar la de la meva cosina Núria.
  • 1 albergínia gran
  • 1 ceba picada
  • Uns 400 gr de carn picada
  • 1 patata
  • sofregit de tomàquet (sol o amb pebrot, nyora, etc)
  • Formatge ratllat
  • Orenga
  • Sal
  • Pebre
Per a la beixamel:
  • 1 cullerada de mantega
  • 1 cullerada de farina
  • Llet
  • Nou moscada


Els primer és tallar l'albergínia en rodanxes no gaire gruixudes, a continuació afegim sal i deixem que suïn perquè deixin anar el líquid amarg. A continuació piquem la ceba amb la picadora. Després la posem en una paella a daurar-se amb una mica de sal. Mentrestant, rentem les rodanxes d'albergínies i les daurem també una mica a la paella. Salpebrem la carn picada i l'afegim a la ceba. Fem la beixamel i reservem. Ara afegim a la carn el sofregit de tomàquet i ho barrejem bé.

Ara li toca a les patates, les pelem i tallem a rodanxes i les daurem una miqueta a la paella (no cal coure-les gaire perquè es faran al forn). Les posem al fons del recipient pel forn, i a continuació anem afegint una capa de salsa tomàquet amb carn, després una d'albergínies i finalment una capa de beixamel i formatge per gratinar. I al forn a 200º uns 30 minuts,  el formatge quedarà gratinat.

Comentarios