A mi no m'agradava la musaka fins que no vaig tastar la de la meva cosina Núria.
- 1 albergínia gran
- 1 ceba picada
- Uns 400 gr de carn picada
- 1 patata
- sofregit de tomàquet (sol o amb pebrot, nyora, etc)
- Formatge ratllat
- Orenga
- Sal
- Pebre
- 1 cullerada de mantega
- 1 cullerada de farina
- Llet
- Nou moscada
Els primer és tallar l'albergínia en rodanxes no gaire gruixudes, a continuació afegim sal i deixem que suïn perquè deixin anar el líquid amarg. A continuació piquem la ceba amb la picadora. Després la posem en una paella a daurar-se amb una mica de sal. Mentrestant, rentem les rodanxes d'albergínies i les daurem també una mica a la paella. Salpebrem la carn picada i l'afegim a la ceba. Fem la beixamel i reservem. Ara afegim a la carn el sofregit de tomàquet i ho barrejem bé.
Ara li toca a les patates, les pelem i tallem a rodanxes i les daurem una miqueta a la paella (no cal coure-les gaire perquè es faran al forn). Les posem al fons del recipient pel forn, i a continuació anem afegint una capa de salsa tomàquet amb carn, després una d'albergínies i finalment una capa de beixamel i formatge per gratinar. I al forn a 200º uns 30 minuts, el formatge quedarà gratinat.
Comentarios
Publicar un comentario