La coca de la tia Maria

Aquesta coca és un pà de pessic anisat. La recepta és de la tia Maria, tot un personatge a la meva família, republicana exiliada a França, va tornar a Catalunya amb un munt d'històries per explicar.
  • 3 ous
  • 300 grs de farina
  • 300 grs de sucre
  • 1 rajolí d’oli
  • 1 Got d’anís (a la recepta sempre posa un rajolí, però el raig és taan generós...)
  • 1 sobre llevat Royal
  • 1 pells de llimona ratllada
  • 1 gotet de llet


Precalentem el forn a 180º. Separem els ous de les clares. Batem les clares a punt de neu en un plat fondo. En un bol batem els rovells, afegim la farina i el sucre i seguim batent. Afegim el gotet de llet (també serveix un iogurt), la ratlladura de llimona i l’anis i seguim batent. Finalment afegim les clares i barrejem bé, afegim un rajolí d’oli i quan estigui ben remenat tot afegim el sobre de llevat Royal i ho acabem de remenar.

Aboquem la barreja a una safata fonda i posem sucre per damunt, també podem posar pinyons o trossets d’ametlles. Ho posem al forn uns 20 minuts, per assegurar-nos punxem amb un ganivet.

Comentarios