Els fideus a banda de la mama Rossita

Quan estiuejàvem a l'Ametla de Mar, ma mare feia molts diumenges els fideus a banda, amb el peix que arribava a la llotja, quedaven collonuts.

Pel caldo de peix:
  • cap de rap, cap de lluç, millor peix de roca si en trobeu...
  • galeres, crancs, cintes...
  • 1 ceba
  • 1 api
  • 1 tomàquet
  • 1 cabessa d’alls
  • Cloïsses i musclos


Pels fideus:
  • Fideus de cabell d’àngel
  • 1 sípia de platja
  • Safrà
  • 1 ó 2 alls
  • oli i sal


En una olla posem tots els ingredients del caldo de peix excepte les cloïsses i els musclos i ho fem coure durant una horeta. Amb les cloïsses i els musclos podem fer un vermutet mentre es va fent el dinar, però primer li treiem una mica de suc per afegir-lo al caldo.

En una cassola hi posem oli, dorem els allets i els reservem. Ara hi posarem la sípia de platja talladeta a trossets, deixem sortir tot el suc marró de la bossa i la dorem una mica. Afegim els fideus i els torrem bé, rementant ben remenat, afegim oli si cal, han de quedar dauradets. Quan estiguin dauradets i marrons hi afegim el caldo de peix colat i ben calent. Anem amb compte amb el vapor perquè crema. Ho deixem fer uns tres minutets fins que els fideus estiguin al nostre gust. Mentrestant podem anar fent l’allioli amb els alls fregits, abundant oli, un ou i un pessic de sal.

Treiem la cassola del foc i posem una mica d’allioli per sobre, a cullerades separades entre elles i ho posem al forn. Quan els fideus estiguin trempats i l’allioli inflat i daurat ja es pot treure i emplatar.

Comentarios