Els canalons de la Rossita

La meva mare fa els millors canalons del món. No n'he tastat de millors. És la recepta de nadal de la família, els feia la tia Maria, els feia la iaia Lola i ara els fem nosaltres també per nadal.

És important encertar amb els ingredients, n'hi ha un munt i tots ténen la seva importància per a què siguin els canalons perfectes. La carn, s'ha de demanar al carnisser exactament el que indica la recepta.

Amb aquestes quantitats surten uns 100-120 canalons, penseu que es fan per nadal per a tota la família i encara ens portem uns quants congelats per a casa.

Pels Canalons
  • 100-120 canalons (dels que es remullen)
  • 2 kgs de Coll de vedella en un troç (de la part de darrere de l'entrecot)
  • 2 kgs de Coll de porc en un troç
  • 2 Cervells de xai
  • 2 Cebes (una per al rostit i una altra per a triturar-la crua)
  • 1 Molla de pa ben gran
  • 1/4 de Pernil curat
  • 6 ó 7 fetgets de pollastre
  • 1/2 Xampinyons
  • brou de carn
  • una copeta de conyac

Per a la Beixamel: (quantitats a ull)
  • Mantega
  • Farina
  • Llet
  • Nou moscada
  • Pebre blanc i sal

Rostim la carn a foc molt lent amb una ceba sencera i una cabessa d’alls sencera, quan calgui posar una mica de brou i una copeta de conyac. Quan estigui fet (sense que quedi eixut) es retira.

A part, es saltegen els xampinyons i, també a part, es fregeixen els fetgets de pollastre i els cervells de xai. Triturem la ceba crua i el pernil curat. Deixem els canalons en remull

Es talla totes les carns a troços per a poder-ho triturar millor i es posen en un recipient ben gran (un gibrell o una safata ben grossa) per a barrejar-lo bé i, junt amb la molla de pà, anar-lo passant per la picadora.

Ara una fem beixamel ben clareta i ho barregem amb el farcit i ja podem anar omplint i enrotllant els canalons. Els anem posant en una safata de paper d’alumini.

Ara fem la beixamel de cobertura (una mica més espessa) i cobrim completament els canalons, que no quedi cap sense cobrir. Posem el formatge ratllat per sobre i ja es poden posar al forn o congelar.

Comentarios