Els bunyols de bacallà del Pasqui


El meu pare tenia un problema amb la sal, en posava massa a tot el que cuinava, tot acabava arrebossat en sal. Aquests bunyols, en canvi, els bordava, estan collonuts.
  • Bacallà desalat
  • 1 o 2 Alls
  • Julivert
  • ous
  • Vichy
  • llevat royal o bicarbonat
  • Farina


Es posa el bacallà en remull la nit anterior. Es tira l’aigua i s’esmicola, llevant la pell i les espines.

Barregem en un bol gran el bacallà esmollat amb l’ou, la farina, el Vichy, el llevat o el bicarbonat i un polsim de sal. Removem bé, afegim el julivert i l’all picats fins. Es remou amb la forquilla fins que quedi una massa llisa i espessa.

Fregim una culleradeta de massa en oli ben calent, fins que es daurin. Escorrem sobre paper de cuina i servim al moment, ben calents.

Jo de vegades els serveixo amb mel, el contrast és genial.

Comentarios