El meu pare tenia un problema amb la sal, en posava massa a tot el que cuinava, tot acabava arrebossat en sal. Aquests bunyols, en canvi, els bordava, estan collonuts.
- Bacallà desalat
- 1 o 2 Alls
- Julivert
- ous
- Vichy
- llevat royal o bicarbonat
- Farina
Es posa el bacallà en remull la nit anterior. Es tira l’aigua i s’esmicola, llevant la pell i les espines.
Barregem en un bol gran el bacallà esmollat amb l’ou, la farina, el Vichy, el llevat o el bicarbonat i un polsim de sal. Removem bé, afegim el julivert i l’all picats fins. Es remou amb la forquilla fins que quedi una massa llisa i espessa.
Fregim una culleradeta de massa en oli ben calent, fins que es daurin. Escorrem sobre paper de cuina i servim al moment, ben calents.
Jo de vegades els serveixo amb mel, el contrast és genial.
Comentarios
Publicar un comentario